Aanmeldperiode certificaathouders Funda gesloten

Fundagebouw bijgesneden

NVM Holding, Stichting Administratiekantoor funda (STAK) en funda hebben op 13 november jl. bekendgemaakt dat General Atlantic een bod heeft uitgebracht op de 1,5 miljoen door STAK gehouden aandelen in Funda B.V. Deze aandelen vertegenwoordigen een belang van 29,41% in funda. Op 22 december 2023 sloot de aanmeldperiode waarin certificaathouders van aandelen funda hun certificaten konden aanmelden en daarmee STAK toestemming konden geven voor verkoop van de bijbehorende aandelen aan General Atlantic.

Bij het bod had General Atlantic als voorwaarde gesteld dat ze minimaal een belang van 18,46% in funda wilde verwerven. Deze voorwaarde is vervuld. Voldoende certificaathouders hebben hun certificaten aangemeld, waardoor STAK in totaal minimaal een belang van 18,46% aan General Atlantic kan overdragen.

Voltooiing van de transactie vindt nu naar verwachting plaats in februari 2024. Dan is ook het precieze aandeel bekend dat General Altantic verwerft. Om voltooiing van de transactie mogelijk te maken dient nog een Vergadering van Certificaathouders van STAK Funda gehouden te worden, waarin bepaalde wijzigingen in de STAK statuten, administratievoorwaarden en het reglement voorwetenschap door de Vergadering van Certificaathouders STAK Funda goedgekeurd dienen te worden.

De Ondernemingsraad van funda heeft positief geadviseerd. Daarmee is ook een andere voorwaarde voor de voltooiing van de transactie vervuld.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

NVM Holding
Maxime van den Hoven (tot en met 26-12) of Marc van der Lee (vanaf 27-12)
m.vandenhoven@nvm.nl – m.vanderlee@nvm.nl
06 – 29 50 69 84 – 06 – 21 47 76 27
STAK
Marcel de Groot
Voorzitter Stichting Administratiekantoor Funda. (Certificaathouders)
m.degroot@degrootencompagnons.nl
06 – 54 77 51 94
Funda
Claire Verhagen
pers@funda.nl
06 – 50 51 63 25