Ben jij klaar voor crypto, blockchain en NFT?

NFT

Relatief nieuw is de NFT. NFT staat voor non-fungible token. Non-fungible betekent dat het uniek en niet-vervangbaar is. Hier is er maar één van. Een bitcoin is bijvoorbeeld wel fungible, er zijn er meer van. Een bekend voorbeeld is de eerste tweet van Jack Dorsey, CEO van Twitter, die deze verkocht als NFT voor 2,9 miljoen dollar.

We zien al woningen die worden verhandeld via crypto en onlangs werd de eerste woning verkocht als een NFT via het vastgoedplatform Propy. Alhoewel dit in Nederland nog in de kinderschoenen staat, biedt blockchain-technologie interessante mogelijkheden voor vastgoed.

Met blockchain wordt het makkelijker om bijvoorbeeld delen van een woning te verkopen, in plaats van de hele woning. Je kan het vergelijken met aandelen, alleen gaat het hier dan om digitale tokens waarin een woning wordt verdeeld. Dit wordt tokenization genoemd. Op deze manier wordt investeren in de vastgoedmarkt eenvoudiger en bereikbaarder voor een grotere groep mensen. Je koopt een token en deelt zo samen met andere investeerders mee in de opbrengsten. Juridisch zijn er nog wel wat haken en ogen.