John de Mulder 60 jaar NVM-makelaar

Op woensdag 8 maart 2023 had de afdeling ’t Gooi een heel bijzonder jubileum te vieren. Senior NVM-lid John de Mulder werd op 5 maart 1963 door de rechtbank beëdigd en dat betekende dat hij 60 jaar later een jubileum mocht vieren.

Met een groepje oud-collega’s werd dat bij John thuis gevierd. John heeft het makelaarskantoor altijd samen met zijn vrouw Janny bemand. John deed de buitendienst en Janny deed alle werkzaamheden op kantoor ten behoeve van de makelaardij maar ook van de verzekeringen.

Zij waren één van de eersten die kantoor hielden in een winkelpand en niet werkten vanuit hun woonhuis. Wel was het een voordeel dat het woonhuis boven het kantoor lag en daar wonen ze overigens nog steeds met heel veel plezier. Tot 2017 hebben John en zijn vrouw kantoor gehouden en dat betekent dat zij wel 55 jaar in de makelaardij actief zijn geweest. In de begintijd van de makelaardij hadden John en Janny ook nog ander werk naast het makelaarswerk. Een drukke tijd, met weinig slaapuren, jonge kinderen maar wel heel veel plezier in het werk.

Als 60-jarige jubilaris heb je alle beeldjes al verzameld die de NVM heeft. Toch mocht John een mooi cadeau namens Peter van Grevengoed van de NVM in ontvangst nemen, om zelf te besteden aan een boek/boeken over kunst. John is een echte kunstliefhebber en hun favoriete boekwinkel zit bijna naast hun woning.

Naast de boekenbon heeft de voorzitter van de afdeling ‘t Gooi, Dennis Pel, wel een heel symbolisch en authentiek cadeau aan John mogen overhandigen. Naast een speech waarin naar voren kwam dat John een zeer gewaardeerd collega was, een vraagbaak voor jongere en beginnende makelaars, een enorm archief over transacties en taxaties had en nog meer, kwam de verrassing. Het leek eerst een sneeuwschep, maar na het uitpakken bleek het een zeer oud en origineel ‘te koop’ bord te zijn. Een echt collectors item!

Met elkaar kijken we terug op een geslaagd jubileum. Onder het genot van een hapje en een drankje werd het feestje lekker verder gevierd en konden er mooie herinneringen op worden gehaald.