zoeken

Opnieuw geld voor Limburgse economie

Opnieuw geld voor Limburgse economie

vrijdag 09 mei 2014| delen:

Het provinciebestuur wil nog eens zo'n 90 tot 100 miljoen euro uittrekken voor projecten die de Limburgse economie versterken.

Meer dan de helft van het bedrag gaat naar versterking van de positie van het MKB; het midden- en kleinbedrijf.  Verder gaat het om een project van de Universiteit Maastricht waarbij drie excellente hoogleraren met hun onderzoeksgroepen naar Limburg worden gehaald. Ze gaan in Maastricht en op de Chemelot-campus in Sittard-Geleen aan de slag.


Op de lijst staan verder een initiatief om de kwaliteit van een aantal opleidingen in het hoger onderwijs te verbeteren en een gezamenlijk instituut van de Universiteit Maastricht en technische universiteit van Aken.

Woningmarkt
Ook wordt er 10 miljoen uitgetrokken om de Limburgse woningmarkt beter te laten functioneren. Over een maand komt het provinciebestuur met een definitief voorstel. Op 20 juni neemt het Limburgs Parlement een besluit daarover.


Eerder trok de provinciale politiek ook al 130 miljoen euro uit voor zeven projecten die de Limburgse economie sterker maken. Het geld is afkomstig van de zogeheten Essent-gelden van de provincie. Het is de bedoeling dat een groot deel van het geïnvesteerde bedrag wordt terugverdiend. Een klein deel is subsidie.

Bron: L1

Op zoek naar een Limburgse NVM-makelaar in jouw buurt?

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring en prestaties op deze website te verbeteren. Lees onze privacyverklaring