zoeken

Tips voor de verkoper

Tips voor de verkoper

vrijdag 28 maart 2014| delen:

Twee keer per jaar organiseert de NVM de landelijke NVM Open Huizen Dag. Ongeveer 50.000 verkopers doen hieraan mee. Voor u als verkoper is dit een mooie kans om uw woning onder de aandacht te brengen. De aspirant koper dan geheel vrijblijvend binnen kijken bij alle deelnemende woningen.

nieuws-open-huis.gif

Een uitgebreide reclamecampagne op radio, tv, printmedia en ook social media zorgen ervoor dat de woningzoekers bijna niet meer om deze Open huizen dag heen kan. Uit onderzoek van de NVM blijkt dat van de woningen die meedoen aan de NVM Open Huizen Dag, drie maanden later ruim 16% is verkocht. Bij woningen die niet meededen was dit ongeveer 8%. Wanneer vlak voor de NVM Open Huizen Dag iets aan de vraagprijs werd gedaan, bleek dit te stijgen tot 23%. Laat dit moment dus niet aan u voorbij gaan.

De NVM Open Huizen Dag begint om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Houd als verkoper dus altijd rekening met bezoek tussen deze tijden. 

Belangrijk is dat u uw huis op orde brengt, zoals u bij elke bezichtiging doet. Kijk hieronder naar de tips om uw huis optimaal te presenteren. 


Parkstad wil snellere verkoop door woningestafette

Makelaars moeten intensiever samenwerken om de doorstroming op de woningmarkt in Parkstad Limburg te versnellen. Daarom start volgende maand een woningestafette die moet stimuleren dat makelaars onderling gegevens uitwisselen.

Het gaat dan om informatie van huizenverkopers en van mensen die juist een huis zoeken.

Op website
Die informatie wordt ook verzameld op een website. De meeste huizen in Parkstad worden pas na een jaar verkocht. Doel van de samenwerking is die tijd te verkorten. In Parkstad staan momenteel zo'n 4000 woningen in de verkoop.

Aan de woningestafette doen inmiddels zo'n 20 makelaars in de regio Parkstad mee. De verwachting is dat dit aantal zich verder gaat uitbreiden.

(bron L1)

Op zoek naar een Limburgse NVM-makelaar in jouw buurt?

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring en prestaties op deze website te verbeteren. Lees onze privacyverklaring