Mondkapjesplicht

Het makelaarskantoor

De nieuwe wetgeving richt zich voornamelijk op publieke binnenruimten. Voorbeelden van publieke binnenruimten waar een mondkapje gedragen moet worden, zijn winkels, bussen, musea, benzinestations, restaurants, cafés, theaters en concertzalen. Woningen zijn niet voor het publiek toegankelijk.

Makelaarskantoren zijn weliswaar toegankelijk maar vallen ook niet onder publieke binnenruimten. In beide gevallen is het dragen van een mondkapje dan ook niet verplicht, maar wel wenselijk.

Indien u zonder een afspraak (een deel van) het makelaarskantoor kan binnenlopen, dan wordt dat deel van het kantoor naar alle waarschijnlijkheid als publiek toegankelijke binnenruimte aangemerkt en geldt de mondkapjesverplichting daar wel.

Bezichtigingen

Ook in woningen geldt de mondkapjesplicht niet. Hoewel in het kader van de verkoop bezichtigingen plaatsvinden maakt dit de woning nog niet tot een publieke binnenplaats. Alleen geïnteresseerden met een afspraak kunnen de woning bezichtigen. Wij adviseren u echter om toch een mondkapje te dragen.

De makelaar zorgt ervoor dat de woning voor en na elke bezichtiging goed geventileerd wordt, en zorgt ervoor dat de trapleuningen en dergelijke ontsmet worden. Houd u sowieso aan de richtlijnen van de RIVM én volg de eventuele aanwijzingen van de makelaar goed op.