Nieuwe COVID maatregelen: geen verandering voor makelaars – handreiking aangepast

De extra maatregelen zijn noodzakelijk om de snelle verspreiding van de Omikron-variant in te dammen. Vanaf zondag 18 december 2021 mogen alleen essentiële winkels zoals supermarkten en apotheken open blijven. Horeca, niet-essentiële winkels en de sport- en cultuursector worden gesloten en onderwijs en thuisbezoek worden verder ingeperkt. Deze maatregelen gelden tot en met vrijdag 14 januari 2022.

De makelaardij is ook een essentiële dienstverlening en uw vestiging kan in principe open blijven tot maximaal 20.00 uur ’s avonds. Ook bezichtigingen mogen doorgaan omdat een te bezichtigen woning géén privésituatie is, maar een werksituatie.

Echter met nog maar 2 kijkers in een woning of twee bezoekers bij u op kantoor. De handreiking Makelaars en Taxateurs is hierop aangepast. Vanzelfsprekend blijft, naast alle geldende basisregels, goed overleg met de (ver)kopers van groot belang.

In onderstaande download vindt u genoemde handreiking. Hierin schetsen we kaders waarbinnen u veilig en verantwoord uw werk kunt blijven uitoefenen. De handreiking is opgesteld in samenwerking met VastgoedPro en VBO. Daarnaast vindt u hieronder communicatiematerialen ter ondersteuning van het veilig bezichtigen, alsmede enkele actuele juridische documenten.