NVM zet nieuwe stap voor derde aandeelhouder funda

NVM maakt in samenwerking met STAK en funda een nieuwe stap bekend in het vinden van een nieuwe derde aandeelhouder voor funda en daarmee de optie voor de bestaande certificaathouders om hun certificaten te kunnen verzilveren.

Toen funda werd opgericht in 2001, hebben de NVM-leden de gelegenheid gekregen om certificaten funda te kopen. NVM Holding, funda en vertegenwoordigers van de certificaathouders willen de certificaathouders nu de mogelijkheid geven om hun certificaten tegen een reële waarde aan te bieden.

Na afronding van een strategietraject door NVM Holding en de beschikking van de Ondernemingskamer van 10 februari 2022 is verder gewerkt aan het faciliteren van mogelijkheden voor certificaathouders van funda om hun certificaten te kunnen aanbieden. Daarbij is ook de optie onderzocht van een nieuwe derde minderheidsaandeelhouder voor funda die het belang van (een deel van) de certificaathouders overneemt.

Na een grondige voorbereidingstijd worden geselecteerde geïnteresseerde partijen nu uitgenodigd om op basis van een informatiepakket een niet bindende bieding te doen. Deze niet bindende bieding moet uiteindelijk leiden tot de keuze voor een partij waarmee een transactie kan worden gerealiseerd.

We wachten dit vertrouwelijke proces af. Daarom valt er op dit moment niets meer over te zeggen. Zodra deze fase in het proces is afgerond, komen we met nadere mededelingen.