Eigen huis 30% goedkoper in één jaar!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Opnieuw daalt de hypotheekrente: wie nu een woning koopt, betaalt maar liefst 30% (!) minder rentelasten dan een jaar geleden. Met een tarief van 2,65% voor 10 jaar vast voert het van oorsprong Belgische Argenta de druk op de concurrentie verder op. De prijsdalingen volgen elkaar al maanden in rap tempo op.

Je betaalt nu 2,65% voor een tien jaar vaste hypotheek. Begin vorig jaar was dat nog 3,8%. Een forse daling in slechts een jaar tijd. Kijken we naar het begin van de crisis, dan betaal je nu zelfs minder dan de helft: in augustus 2008 was de laagste hypotheekrente voor tien jaar vast nog 5,55%.

De huidige rentetarieven maken een koopwoning bijzonder betaalbaar. 
En dat is goed nieuws voor de woningmarkt. In 2014 zagen we een voorzichtige groei in het aantal verkopen; wat er in 2015 ook met de woningmarkt moge gebeuren, aan de hypotheekrente zal het niet liggen.

(bron: wegwijs)