Op zoek naar een woning? Dit betekenen de aangescherpte coronamaatregelen voor u

Op zoek naar een woning? Dit betekenen de aangescherpte coronamaatregelen voor u

Op 20 januari 2021 heeft minister-president Mark Rutte ons land geïnformeerd over de op handen zijnde extra maatregelen om de gevolgen van de derde coronagolf te dempen. Eén van deze maatregelen is de instelling van een avondklok tussen 21:00 en 4:30. Daarnaast wordt het aantal te mogen ontvangen gasten thuis per huishouden teruggebracht van twee naar één per dag in de privésfeer.

Avondklok en bezichtigingen

Samen met de andere brancheorganisaties zijn we van mening dat bezichtigingen niet gezien kunnen worden als werkzaamheden die zo belangrijk zijn dat deze in de avond zouden moeten plaatsvinden. Kortom, met het invoeren van de avondklok zal het niet meer mogelijk zijn om ’s-avonds een woning te bezichtigen.

Privé nog maar één gast per dag

Het terugbrengen van het aantal gasten dat per dag in de privésfeer een woning mag bezoeken wordt teruggebracht van twee naar één. Deze aanscherping is níet van invloed op het eerder opgestelde en goedgekeurde protocol voor veilige bezichtigingen. Een bezichtiging van een woning geldt namelijk niet als privésituatie. Dat betekent dat u nog steeds met z’n tweeën plús de makelaar een woning mag bezoeken.

Wel willen we nogmaals benadrukken dat het van belang is om de maatregelen na te leven. Dat wil zeggen dat er maximaal twee personen plus de makelaar in de woning zijn, dat iedereen afstand houdt en mondkapjes draagt. De makelaar zorgt dat de woning tussen bezichtigingen door wordt gereinigd en geventileerd.

Als potentiële klant kunt u ook uw verantwoordelijkheid nemen, door niet zomaar een bezichtiging aan te vragen. We raden u aan zelf al eens door de wijk van de potentiële woning te rijden of te wandelen, en om zoveel mogelijk digitaal de woning te bezichtigen. Bent u oprecht geïnteresseerd, dan helpt de makelaar u natuurlijk graag verder!