Lid worden

Lid worden (en blijven) van de NVM kan niet zomaar. Kandidaten nemen voortdurend deel aan educatie om hun kennis op peil te houden. Immers, de ontwikkelingen op het gebied van onroerend goed gaan snel, dus is het voor de NVM niet meer dan logisch dat de bijscholing dat tempo volgt.

 

Een NVM-makelaar moet sowieso voldoen aan strenge eisen op het gebied van deskundigheid, betrouwbaarheid en onafhankelijkheid. Bovendien kent de NVM een erecode. Die schrijft voor dat elk lid het belang van zijn opdrachtgevers moet beschermen en bevorderen. Een NVM-lid bewaakt vertrouwelijke informatie, voorkomt belangenverstrengeling en komt naar beste vermogen tegemoet aan reële verwachtingen. Ook onderhoudt een NVM-lid goede contacten met zijn collega’s. Hij maakt zich niet schuldig aan oneerlijke concurrentie en staat borg voor de kwaliteit van zijn personeel.

 

De strenge regels en voorschriften omtrent het lidmaatschap van de NVM bieden opdrachtgevers duidelijk een toegevoegde waarde. Want in de vastgoedbranche stelt geen enkele andere brancheorganisatie zulke strenge eisen voor een kwalitatief hoogstaande dienstverlening. Het NVM-logo op gevel en briefpapier is dan ook niets minder dan een kwaliteitslabel.